Processoren tekort bij Intel veroorzaakt leveringsproblemen Pc’s en Laptops

Processoren tekort bij Intel veroorzaakt leveringsproblemen Pc’s en Laptops

Er is op dit moment een aanzienlijk tekort aan Intel processoren. Intel heeft niet langer de productiecapaciteit om bepaalde chips in eigen fabrieken te produceren. In plaats daarvan moet de fabrikant een deel van de productie uitbesteden aan zijn concurrent TSMC, dit meldt de Taiwanese industrieservice Digitimes.

Intel wil bestaande productiecapaciteiten voornamelijk gebruiken voor de fabricage van processoren en chipsets voor serversystemen. Bob Venero, CEO van Future Tech Enterprise, meldt dat OEM's grote bevoorradingsproblemen hebben. Enterprise-klanten moeten nu tot 120 dagen wachten op hun notebooks, aldus Venero.

De computerindustrie verwacht dat het tekort negatieve gevolgen heeft voor het laatste deel van dit jaar, naarmate de pc-vraag toeneemt. Acer CEO Jason Chen verwacht een sterkere vraag naar Pc’s in het laatste deel van dit jaar en zegt dat het tekort aan cpu's een uitdaging is.

Atricom merkt dat bij bestellingen van gangbare producten (van bijvoorbeeld HP) nu al. Ook Intel NUC’s hebben nu al een verwachte levertijd die rond de 5 tot 6 weken ligt.

Wij maken dagelijks een gang langs al onze distribiteurs om voor onze klanten de leveringen op tijd te laten plaats vinden. Tot dit moment kunnen wij nog steeds voldoen aan de vraag, echter kunnen wij niet uitsluiten dat ook wij te maken krijgen met oplopende levertijden.

Heeft u vragen over dit onderwerp? Wij staan u graag te woord. Klik hier om contact op te nemen

Terug naar het overzicht

Atricom B.V.

Josink Esweg 8a
7545 PN Enschede
info@atricom.nl
Bel ons

+31 (0)53 428 56 40

Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 – 17:00 uur.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen. Abonneer u nu op onze mailing.


BSI-Assurance-Mark-ISO-27001-KEYW
logo-ict-waarborg

© 2019 Atricom B.V. Website gerealiseerd door Nubium. Laat het web voor u werken