Virtualisatie

Virtualisatie is zonder twijfel een van de belangrijkste ICT-ontwikkelingen van de afgelopen jaren. Virtualisatie heeft de manier waarop wij werken veranderd.

Het basisidee van virtualisatie is dat fysieke hardware wordt losgekoppeld van een besturingssysteem. Daardoor kunnen hulpbronnen als processoren, schijfruimte en geheugen efficiënter worden gebruikt. Ook kan virtualisatie worden gebruikt om één virtuele omgeving te verdelen over meerdere fysieke systemen.


De voordelen van virtualisatie

De belangrijkste voordelen van virtualisatie:

  • Stabilistatie van servers en beheer
  • Geen downtime bij hardware-onderhoud
  • Standaardisatie van configuraties
  • Snelle beschikbaarheid van nieuwe servers en applicaties
  • Continuïteit van de bedrijfsprocessen
  • Besparing op energie- en beheerkosten

Virtualisatie brengt een nieuwe manier van werken met zich mee voor zowel de IT-afdeling als eindgebruikers. Atricom heeft volop ervaring met virtualisatietrajecten en kan u hierin adviseren en ondersteunen. Onze ervaren medewerkers nemen u graag al het werk uit handen, maar kunnen ook worden ingezet als tijdelijke versterking of voor projectbegeleiding in combinatie met uw eigen ICT-afdeling.


Virtualisatie met Atricom

De Citrix- en VMware-gecertificeerde specialisten van Atricom kunnen u helpen met applicatie-virtualisatie, desktop-virtualisatie en server-virtualisatie. Steeds maken wij gebruik van betrouwbare hardware en software van A-merken waarmee wij volop ervaring hebben. Zo weet u zeker dat u niet voor verrassingen komt te staan.


Persoonlijke kennismaking


Bent u benieuwd wat virtualisatie kan betekenen voor uw organisatie?
Samen met u bekijken we graag welke kostenbesparing en winst op efficiency en
stabiliteit voor u reëel zijn. Dat kost u niets, en levert u nieuwe inzichten op.