Nieuw talent aan boord: Marnik Braam

Mijn naam is Marnik Braam en ik ben in december 2019 bij Atricom begonnen als servicedesk medewerker. Tijdens mijn werk bij Atricom werk ik 4 dagen per week op de servicedesk en kom ik bij klanten op locatie. Daarnaast volg ik een dag in de week de niveau 4 BBL-opleiding netwerkbeheerder. Eind 2020 hoop ik mijn opleiding af te ronden; daarna wil ik fulltime gaan werken.

Bij Atricom wil ik graag ervaring op doen op gebieden waar ik zelf nog niet veel mee gewerkt heb. Klanten te woord staan, problemen oplossen en plannen van taken zijn dagelijks voorkomende werkzaamheden waar ik al goed vertrouwd mee ben binnen Atricom.

Mijn vrije tijd vul ik in met nieuwe ontwikkelingen in ICT volgen, voetballen en met vrienden optrekken.

De sfeer binnen Atricom, het afwisselende werk en de samenwerking met collega’s zijn voor mij belangrijke positieve kenmerken van mijn baan.