Nieuw talent aan boord: Leendert Beltman

Mijn naam is Leendert Beltman en op 31 augustus 2020 ben ik begonnen bij Atricom met mijn eindstage voor mijn opleiding HBO-ICT met als uitstroomprofiel IT-Servicemanagement. Deze opleiding volg ik op het Saxion in Enschede.

De afgelopen jaren heb ik relevante werkervaring opgedaan bij twee IT-bedrijven in supportfuncties. Deze stageperiode bij Atricom is voor mij de eerste keer dat ik voornamelijk bezig ben met het werk dat ik na het afronden van mijn studie wil gaan doen.

Doelstelling

Mijn doelstelling is dat het MT van Atricom na het aflopen van mijn stageperiode spreekt over een frisse maar kritische wind door hun organisatie. Met als resultaat een adviesrapport waarin er vanuit een menselijk perspectief gekeken is naar de processen en IT om deze nog beter te maken dan dat ze al waren. Omdat mijn werkgebied vaak het gevaar loopt om een bureaucratisch stempel te krijgen, hoop ik mij van dit stigma te ontdoen en juist een bijdrage te geven die kenmerken heeft als makkelijk, luchtig, begrijpelijk, menselijk en daadwerkelijk van meerwaarde.

Persoonlijk denk ik dat wanneer je goed kan ‘’uitzoomen’’ je mijn werk goed kan doen en ik denk dat ik dat kan. Het is soms lastig om door alle processen, procedures en workflows het overzicht te bewaren. Het klinkt misschien gek, maar ik hou ervan om te werken in chaos om vervolgens structuur aan te brengen. Daarnaast ben ik iemand die naar processen en procedures kijkt als mens, met als missie dat deze het werk/leven makkelijker maken in plaats van compliceren. Ik wil er voor zorgen dat mensen en systemen hun werk kunnen doen op een fijne manier, die plezier en efficiency leveren.


Praktijk

Omdat ik voornamelijk theoretisch ben geschoold maar ook getoetst, hoop ik bij Atricom een stap te kunnen zetten met het in de praktijk brengen van mijn ideeën. Vooral op het gebied van verandermanagement denk ik tegen de nodige uitdagingen aan te lopen, waar ik tegelijkertijd erg veel zin in heb om deze aan te gaan. Ik hoop dat mijn rapportcijfer voor de praktijktoets bij Atricom een goed is, of anders een voldoende met veel opbouwende leerpunten.

Ervaring

Het is nog wat kort om een goede mening te geven over mijn ervaring bij Atricom. Maar mijn eerste gevoel is dat ik bij Atricom de ruimte krijg om mijn ding te doen en veel vrijheid krijg in de manier hoe ik dingen wil aanpakken. Daarnaast kan ik alle ondersteuning krijgen die ik wens, een perfecte plek om een dergelijke stage te lopen.

Privé

Naast mijn werk is voetbal mijn grote passie en dat komt door twee dingen. Het is eigenlijk een simpel spel, maar simpel spelen is het moeilijkste wat er is. Hoe zorgen teams ervoor dat elke speler goed staat zodat het geheel werkt zoals het hoort te doen? Hoe vullen de spelers hun opdracht in? Maar daarnaast, de sfeer, het fanatisme, de stadions… genoeg om er mij continu mee bezig te houden. Oh ja, als echte IT-er mag ik gamen natuurlijk niet als antwoord schuldig blijven. Verder hou ik van tekenen/animeren en muziek.