Het voorkomen van een frustratie?

Iedereen met een goed wachtwoordbeleid krijgt er wel mee te maken: je bent aan het werk en dan verschijnt de “pop-up” dat over 14 dagen je wachtwoord gaat verlopen. KLIK… en weg is de melding,  “dat doe ik volgende week wel”. 

Dagen gaan voorbij. Vijf werkdagen en twee heerlijke dagen in het weekend. En ja hoor….daar is de melding weer: “Let op: uw wachtwoord verloopt over 7 dagen”  KLIK… en weg! Je hebt er nu geen tijd voor, want je zit net in je voorbereiding voor een belangrijke presentatie of vergadering.

Er gaan weer zeven dagen voorbij. Ondanks alle meldingen is je wachtwoord nog steeds niet gewijzigd. Totdat je achter je computer zitten en niet meer kan inloggen! Systeem opnieuw opstarten? Helpt niet. Is er niet ergens een linkje? Helaas… is er niet. En nu?

De enige optie is om naar je ICT collega of ICT-servicedesk te gaan om aan te geven dat ze je wachtwoord (weer?) moeten resetten, zodat je verder kunt. Je moet wel even geduld hebben, en wat doe je in de tussentijd? Komt dit bovenstaande scenario bekend voor? Voor hoeveel collega’s moet het wachtwoord gereset worden? Hoeveel tijd raakt er verloren doordat medewerkers geblokkeerd zijn van het systeem? Hoeveel tijd is de ICT afdeling bezig met deze eenvoudig te voorkomen handeling?

Eenvoudige tool

Atricom biedt een oplossing met een eenvoudige tool. Hiermee kunnen eindgebruikers makkelijk hun geblokkeerde account zelf weer deblokkeren en een nieuw wachtwoord instellen. Deze “selfservice password reset” is beveiligd door tweeweg authenticatie en kan worden gebruikt met biometrische gegevens.

Deze oplossing kan voor de eindgebruiker, de ICT medewerker of afdeling maar ook voor jou als ondernemer een gamechanger zijn. Bespaar tijd en geld en voorkom frustratie. Vraag bij Atricom meer informatie op over deze ontzorgende tool.

Meer weten over de selfservice password reset?  Neem gerust contact met ons op.