De Atricom Online Werkplek

Thuis werken lijkt een blijvertje. We werken nog steeds grotendeels vanuit huis en veel kantoren zijn van plan dit ook in de toekomst (deels) te blijven doen. Nog meer reden dus om de ICT omgeving goed op orde te hebben, uiteraard ook voor de werkplekken op kantoor. Het beheer van een ICT-omgeving uitbesteden is interessant voor bedrijven met én zonder een eigen ICT-afdeling. Bijvoorbeeld omdat u op zoek bent naar een specialist met kennis op een bepaald gebied of omdat er (tijdelijk) behoefte is aan meer capaciteit. Atricom levert een beheeroplossing op maat. 

Extern datacentrum

De Atricom Online Werkplek is een ICT-dienst waarbij de software, data en applicaties niet op de computer van de gebruiker staan, maar extern in ons datacentrum. Deze wordt aangeboden als volledig dienstenpakket, waarbij het systeembeheer en de licenties bij de diensten zijn inbegrepen. Voor het gebruik van onze Online Werkplek zijn er maar twee dingen nodig: een internetverbinding en een computer (of een laptop, tablet of telefoon). Via een beveiligde verbinding wordt er dan ingelogd op de Private Cloudomgeving in het door ons beheerde datacentrum.

Veilig en schaalbaar

Eén van de grootste voordelen is dat de Online Werkplek schaalbaar is. U kunt het aantal medewerkers naar beneden bijstellen, en komen er nieuwe medewerkers binnen, dan regelen we binnen een werkdag dat ze toegang tot de online werkplek hebben. De serveromgeving van Atricom bevindt zich in het datacenter in Enschede dat uiteraard aan alle vereiste veiligheidscriteria voldoet. Bij uitval worden gebruikers automatisch naar een ander deel van de omgeving overgezet

Kwaliteit

Dagelijks worden er back-ups gemaakt die worden bewaard. Het systeem voorziet in het gebruik van een Microsoft 365 licentie (inclusief mailbox). De systemen en infrastructuur van uw bedrijf worden continu via een veilige verbinding gecontroleerd. Eventuele problemen worden hierdoor op tijd gesignaleerd en verholpen, waardoor uitval van de systemen wordt voorkomen. Atricom is ISO27001, Nen7510 en ISO9001 gecertificeerd, zodat u kunt vertrouwen op veiligheid en kwaliteit.

Servicedesk

Bij storingen en problemen ondersteunt de Atricom servicedesk. De servicedesk kan in veel gevallen op afstand op de computer van de gebruiker het probleem verhelpen. 


Online Werkplek

  • Online werkomgeving
  • Volledig redundante server omgeving
  • Volledige back-up en recovery ontzorging
  • Microsoft 365
  • Onbeperkte toegang tot de servicedesk
  • Managed Anti Virus
  • Patch Management-Managed Spamfilter

Meer weten over de Atricom Online Werkplek? Neem contact met ons op, we vertellen graag wat we voor jouw ICT omgeving kunnen betekenen.