De Atricom Online Werkplek, hoe werkt het?

Met de Atricom Online Werkplek hebben uw medewerkers vanuit verschillende devices altijd en overal betrouwbare toegang tot bedrijfsapplicaties en -programma’s. Wij nemen de technische realisatie, het beheer en de ondersteuning onder onze hoede. Daar hebt u dus u geen omkijken naar. Klinkt goed toch? Wilt u weten of de Atricom Online Werkplek voor uw bedrijf de oplossing is? Lees meer(+link naar tekst op website) over de voordelen en hoe het werkt.

Centrale aansturing

Met de Atricom online werkplek hebt u grip op uw ICT omgeving en bent u verzekerd van de beste locatie voor data opslag. De nieuwe ICT omgeving wordt vanuit het datacenter van Atricom, InterDC te Enschede, aangeboden op basis van de private Cloud ICT infrastructuur. U krijgt de beschikking over een ‘dedicated’ en volledig geïsoleerde ICT omgeving. Dus voor niet geautoriseerde medewerkers is het technisch onmogelijk om toegang te krijgen.

Check, check, double check

De infrastructuur van Atricom garandeert de hoogst haalbare beschikbaarheid voor uw Online Werkplek. De hardware componenten, software oplossingen en services (waaronder de internet verbinding) worden allemaal dubbel uitgevoerd zodat we zeker weten dat alles goed werkt en er geen gegevens verloren gaan

Abonnement

Het abonnement voor een Online Werkplek bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Een online werkplek (desktop)
 • Een volledig redundante server-omgeving
 • Een applicatie server.
 • Volledige back-up en recovery.
 • Microsoft Office (inclusief mailomgeving).
 • Onbeperkte toegang tot de servicedesk.

Up to date en schaalbaar

Het beheer van de Atricom Online Werkplek wordt centraal uitgevoerd zodat bij het inloggen meteen de laatste updates van applicaties en software beschikbaar zijn. De software, data en applicaties staan niet op de computer van de gebruiker, maar extern in het datacentrum. Het systeembeheer en bijhouden van de licenties zijn bij de diensten inbegrepen. Via een beveiligde verbinding wordt er ingelogd op de Private Cloudomgeving in het door ons beheerde datacentrum. 
Eén van de grootste voordelen van de Atricom Online Werkplek is de schaalbaarheid van de diensten. Zo kunt u tijdens piekmomenten extra capaciteit laten toevoegen. Als het wat rustiger is kan het aantal gebruikers naar beneden worden bijgesteld. En dan betaalt u dus ook minder. Dit soort aanpassingen zijn binnen een werkdag mogelijk.

Altijd toegang

De serveromgeving van Atricom bevindt zich in het datacenter in Enschede. De updates van de kwetsbare onderdelen (voedingen, storage devices, fysieke servers en firewalls) worden altijd dubbel uitgevoerd. Daarbij maken we gebruik van intelligente software die, bijvoorbeeld bij uitval, gebruikers automatisch overzet naar een ander deel van de omgeving. Dus u en uw medewerkers hebben optimaal toegang tot alle applicaties. 

Virtuele applicatieserver

Wellicht heeft u nog een aantal softwarepakketten die beschikbaar moeten blijven en die nog in de bestaande omgeving of de cloud geïnstalleerd staan. Speciaal daarvoor biedt Atricom een zogeheten Virtuele Applicatie Server (VPS). Op basis van de bestaande software maken we inschatting of het mogelijk is om met één VPS te werken. Tijdens de migratie wordt het definitieve aantal VPS-en vastgesteld.

Back-up en recovery

Van alle virtuele serverbestanden wordt dagelijks een back-up gemaakt. Daarmee wordt de hele server inclusief files en databases veilig gesteld. Daarnaast wordt er een kopie van de back-up naar een andere locatie gerepliceerd die 28 dagen beschikbaar blijft.

Lokale back-up

Het is mogelijk om alle data van uw organisatie ook lokaal beschikbaar te maken door synchronisatie naar de Atricom BlueBox die bij u op kantoor wordt geplaatst. Zo zijn de data ook altijd lokaal beschikbaar. Deze service is optioneel.

Microsoft Office (inclusief mailomgeving)

De Online Werkplek maakt gebruik van Microsoft Office 365. De Office pakketten, waaronder de mailbox,  zijn essentieel voor een goed werkende werkplek. Microsoft Cloud beschikt altijd over de laatste Microsoft Office versie. Microsoft garandeert dat de dienst bijna continu beschikbaar is (99,9%). Het Office pakket bestaat uit: 

 • Outlook 2016 (met capaciteit van 50 GB!)
 • Word 2016
 • Excel 2016 
 • Powerpoint 2016
 • OneNote 2016 
 • Publisher Teams 2016

Daarnaast krijgt u de beschikking over de Webversies van Outlook, Word, Excel en PowerPoint. Iedere medewerker kan op maar liefst 5 devices een variant van Office installeren. Daar hoort ook nog eens 1 Terabyte OneDrive ruimte bij voor het opslaan en delen van bestanden.
 
De Atricom Online Werkplek is voorzien van een volledig werkende Microsoft 365 Business Licentie. U betaalt hier dus niet extra voor!

Onbeperkte toegang tot servicedesk

De servicedesk van de Atricom Online Werkplek is onbeperkt toegankelijk. De service maakt deel uit van het maandelijkse abonnement. U zit tenslotte niet te wachten op een aparte factuur voor iedere melding. Een melding kan via de mail (service@atricom.nl) of telefonisch (053-428 5646) worden gedaan. U krijgt meteen iemand aan de lijn, zonder keuzemenu of bandje. De meldingen worden afgewogen qua prioriteit. We lossen het probleem zo snel mogelijk op.