Cyber security: ‘better safe than sorry…’

Technologie wordt steeds geavanceerder en cybercriminelen maken daar dankbaar gebruik van. Via de gebruikers proberen ze IT-systemen binnen te dringen. Deze gebruikers kunnen ook jouw werknemers zijn. Het goede nieuws is dat je er wel iets tegen kunt doen, namelijk je werknemers leren hoe ze zo veilig mogelijk kunnen werken.

Atricom weet inmiddels hoe ‘cyber veilig’ gedrag eruitziet. In samenwerking met onze partner, Kaspersky Security Awareness, trekken we ten strijde tegen cyber criminaliteit. In onze nieuwe blog vertellen we hoe we je werknemers kunnen trainen in ‘cyber veilig’ gedrag. ‘Better safe than sorry…’ toch? Lees onze blog om te zien hoe we dat aanpakken.

Training 'cyberveiligheid'

We hebben de belangrijkste vaardigheden vastgesteld die werknemers minimaal nodig hebben om ‘cyber veilig’ te kunnen werken. Omdat het om een gedragsverandering gaat is daar meer dan een eenmalige training voor nodig. Vandaar dat onze training uit meerdere componenten bestaat:

1: Betrokkenheid en motivatie: om werknemers een gevoel rondom cyberveiligheid te geven en hun vaardigheidsniveau vast te stellen maken we gebruik van programma's in spelvorm.

2: Training: online- en offline trainingen helpen bij het ontwikkelen van ruim 300 praktische vaardigheden op het gebied van cyberveiligheid.

3: Toepassing: training met rollenspelen en gesimuleerde omgevingen zorgen ervoor dat de vaardigheden ook worden toegepast.

Over Kaspersky

Kaspersky-producten worden regelmatig door onderzoeksbureaus geëvalueerd. De diensten die zij bieden op het gebied van cyberveiligheid in een steeds veranderend dreigingslandschap worden internationaal erkend.

Security awareness

Naast het trainen van medewerkers kan Atricom een gecontroleerde en veilige phishing-test uitvoeren om je inzicht te geven hoe jouw bedrijf scoort op het gebied van security awareness. Op die manier kun je met een minimale inspanning de IT-omgeving binnen je bedrijf veiliger maken.

Meer weten?

Dat vraagt natuurlijk om wat meer uitleg. Je kunt contact met ons openemen voor een vrijblijvende introductie. We vertellen je graag hoe het werkt.

Bron: Kaspersky Security Awareness Training | Kaspersky