Bescherm je Microsoft 365 data

Het gebruik van Microsoft 365 groeit. Vooral door de overstap naar werken (en samenwerken) op afstand. Microsoft zorgt voor een hoge beschikbaarheid van Microsoft 365-applicaties én met Microsoft 365 raak je geen data kwijt door een computercrash, brand of overstroming. Data wordt op meerdere locaties bewaard om zoveel mogelijk veiligheid te bieden. 

Menselijke fouten

Maar, Microsoft neemt geen verantwoordelijkheid voor het beschermen van data door menselijke fouten (bijvoorbeeld verwijderen van verkeerde bestanden), virussen, hacks en ransomware. Zonder back-up van derden zijn gevoelige bedrijfsdata (zoals e-mails of gedeelde bestanden opgeslagen in Microsoft 365) niet beschermd tegen de meest voorkomende problemen, met mogelijk gegevensverlies tot gevolg.

Wil je je data wel zo goed mogelijk beschermen?

Dat kan met handmatige back-ups, bijvoorbeeld op een externe harddisk. Een andere optie is een geautomatiseerde back-up:  back-upsoftware maakt de back-up van cloud naar cloud. Wel zo veilig en minder foutgevoelig. Atricom biedt een eenvoudige, efficiënte en veilige back-up en herstel van cloud naar cloud voor Microsoft 365. Het beschermt data van mailboxen, Microsoft Teams, Exchange Online, OneDrive for Business en SharePoint Online, door een back-up van de data op een beveiligde cloud opslag met flexibele herstelopties.


Teams

Bescherm Microsoft Teams-gegevens, inclusief teamnaam, ledenlijst, teamkanalen en hun inhoud, teampostvakken, vergaderingen en teamsites.

Exchange Online

Beveilig mailboxen, groepsmailboxen, interne archieven, mappen, berichten, agendagebeurtenissen, taken, contacten en notities.

SharePoint Online

Beveilig siteverzamelingen, groepssites (inclusief team- en communicatiesites), lijsten, lijstitems en bijlagen, documenten en bibliotheken, sitepagina's en wikipagina's.

OneDrive voor bedrijven

Herstel uw volledige OneDrive of specifieke individuele bestanden en mappen.

Herstel naar een bepaald tijdstip

Isoleer bestandsversies via herstelpunten, zodat je altijd een eerdere versie kunt herstellen, ongeacht wat er met de meest recente is gebeurd. Dit is belangrijk omdat het bestandsversiebeheer van Microsoft 365 geen back-upfunctie is: de versies zijn gekoppeld aan het meest recente bestand, dus als dat wordt verwijdert, worden alle eerdere versies ook verwijderd.

Overtuigd?

Overtuigd van het belang om de beveiliging van data in Microsoft 365 goed te regelen? Of meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op, wij vertellen je graag meer hierover.