Blog

Een nieuw jaar en nieuwe prijzen, vanuit Micrososft 365

Microsoft heeft 'nieuwe prijzen' aangekondigd voor alle varianten van haar Microsoft 365 abonnementen. In dit blogartikel vertellen wij je alles over deze prijsverhoging en wat dit voor jou betekent.

Lees meer

Update ontwikkelingen rondom overname Atricom B.V. door Connectworks IT Professionals

Zoals je hebt kunnen lezen in onze vorige blog zijn wij samengegaan met Connectworks IT professionals uit Almelo. Hoog tijd dus om een update te geven over de afgelopen weken.

Lees meer

Aankondiging ontwikkelingen binnen Atricom B.V.

Nieuwe ontwikkelingen staan voor de deur voor Atricom. Steeds meer klanten weten ons te vinden en ons klantenbestand is in de afgelopen jaren dan ook flink gegroeid. Om je ondanks deze groei toch de persoonlijke service te kunnen bieden die je van ons gewend bent zijn wij een samenwerkingsverband aangegaan met Connectworks IT Professionals.

Lees meer

Cyber security: 'better safe than sorry'...

Technologie wordt steeds geavanceerder en cybercriminelen maken daar dankbaar gebruik van. Via de gebruikers proberen ze IT-systemen binnen te dringen. Dat kunnen ook jouw werknemers zijn. Het goede nieuws is dat je er wel iets tegen kunt doen, namelijk je werknemers leren hoe ze zo veilig mogelijk kunnen werken. Atricom weet inmiddels hoe ‘cyber veilig’ gedrag eruitziet. In samenwerking met onze partner, Kaspersky Security Awareness, trekken we ten strijde tegen cyber criminaliteit. In onze nieuwe blog vertellen we hoe we je werknemers kunnen trainen in ‘cyber veilig’ gedrag. ‘Better safe than sorry…’ toch? Lees onze blog hoe we dat aanpakken.

Lees meer

Succesvolle audit

We zijn er trots op dat we opnieuw de certificeringen voor ISO 27001, ISO 9001 en NEN 7510 binnen hebben gehaald. We zijn de driedaagse audit, die jaarlijks door externe auditor BSI wordt uitgevoerd, zonder afwijkingen doorgekomen. Leuk, zul je denken, maar wat heb ik daaraan? Nou, het betekent dat onze diensten op het gebied van kwaliteitsmanagement en informatiebeveiliging piekfijn in orde zijn.

Lees meer

Systeembeheer en support op maat inhuren

Past een ict afdeling niet binnen jouw organisatie, dan kun je jouw beheer en support bij ons uitbesteden. Maar ook als je wel over eigen ICT-medewerkers beschikt kunnen we je op allerlei manieren helpen.

Lees meer

Lunchsessies met klanten

Atricom, persoonlijk in ICT. Dat is onze slogan en dat passen we ook graag in de praktijk toe. Daarom hebben we iets leuks bedacht: lunchsessies met klanten. Het idee is dat we je als klant voor een lunch uitnodigen om van elkaar te horen wat er zoal aan ontwikkelingen in de markt speelt. Je zit dan één op één met een team van Atricom aan tafel: met iemand van sales, van de directie en van de techniek.

Lees meer

Even voorstellen, onze nieuwe stagiaire Gubilay Kucukonder

Begin september is Gubilay Kucukonder bij Atricom begonnen als medewerker servicedesk. In dit blogartikel zal hij zichzelf voorstellen.

Lees meer

Vakantie en ICT-beheer: hoe gaat dit goed samen?

Namens het team van Atricom wens ik je een mooie vakantieperiode. Tijd om te ontspannen en fijne herinneringen te maken door mooie momenten te beleven. De Corona omstandigheden zijn misschien uitdagend, tegelijkertijd kúnnen we nu wel op vakantie. Hoe doe je dat nu zo zorgeloos mogelijk?

Lees meer

Sebastiaan is geslaagd!

Mooi om resultaat te zien van een goede motivatie en doorzettingsvermogen! Sebastiaan gefeliciteerd met je diploma ICT beheerder!

Lees meer

VoIP telefonie, het communicatiemiddel voor jouw bedrijf

Atricom heeft VoiP telefonie in het dienstenpakket. VoIP staat voor ‘Voice over Internet Protocol’. Vrij vertaald betekent het  ‘spraak over het internet’. Andere termen zijn ‘bellen via het internet’ en ‘internet telefonie’. Je komt ook vaak cloud telefonie en hosted telefonie tegen. Welke voordelen heeft VoiP telefonie, zijn er ook nadelen en wat is er voor nodig?

Lees meer

Even voorstellen: Bart Veenstra

Onze relaties kennen mij al, maar ik stel mij graag voor. Mijn naam is Bart Veenstra en ik maak vanaf november 2017 deel uit van het Atricom team. Binnen dat team ben ik als commercieel manager verantwoordelijk voor alle commerciële activiteiten.

Lees meer

Bescherm je Microsoft 365 data

Het gebruik van Microsoft 365 groeit. Vooral door de overstap naar werken (en samenwerken) op afstand. Microsoft zorgt voor een hoge beschikbaarheid van Microsoft 365-applicaties én met Microsoft 365 raak je geen data kwijt door een computercrash, brand of overstroming. Data wordt op meerdere locaties bewaard om zoveel mogelijk veiligheid te bieden. 

Lees meer

Is uw beveiliging up-to-date? Lees wat u zelf kunt doen tegen ransomware en CEO-fraude

Ondanks alle beveligingsmaatregelen gebeurt het toch: er wordt door een gebruiker binnen uw organisatie op een link geklikt en daarna zijn bedrijfsbestanden versleuteld en daarmee ineens niet meer beschikbaar. Niemand kan meer werken. Na het betalen van ‘losgeld’ wordt de versleuteling opgeheven, tenminste dat wordt beweerd.

Lees meer

Collega aan het woord: Ard Liedenbaum

Mijn naam is  Ard Liedenbaum en ik maak al sinds 1 maart 2010 fulltime onderdeel uit van het Atricom team. Binnen dit team werk ik op de servicedesk als supportspecialist: bijvoorbeeld requests en incidenten die door de 1e lijns groep niet snel kunnen worden opgelost, komen onder andere bij mij terecht. Daarnaast word ik ook ingezet bij projecten, zoals migraties en het opbouwen van nieuwe ICT-omgevingen.

Lees meer

Nieuw talent aan boord: Gertjan ter Stal

Ik ben Gertjan ter Stal en op 1 februari ben ik bij Atricom begonnen op de servicedesk. Vanuit mijn opleiding MBO ICT-Beheerder niveau 4 zal ik fulltime op de 1e lijn van de servicedesk te vinden zijn. 

Lees meer

Goed door kunnen werken vanuit huis? Kies dan voor onze professionele oplossingen

Atricom ondersteunt haar relaties met het halen van doelstellingen door het leveren van professionele diensten en producten. 

Lees meer

Even voorstellen: Jeroen Huizing

Mijn naam is Jeroen Huizing en ik werk sinds begin 2013 fulltime bij Atricom als ICT-specialist in het technische team van Atricom. Om dit te kunnen doen heb ik voordat ik bij Atricom begon de opleiding ICT Beheer zowel op Mbo-niveau als op Hbo-niveau afgerond.

Lees meer

Even voorstellen: Killian Koeleman

Mijn naam is Killian Koeleman en ik maak sinds juli 2019 fulltime onderdeel uit van de Atricom servicedesk.  Mijn werkzaamheden zijn onder andere het telefonisch te woord staan van eindgebruikers die ondersteuning nodig hebben op ICT-gebied.

Lees meer

Het voorkomen van een frustratie?

Iedereen met een goed wachtwoordbeleid krijgt er wel mee te maken: je bent aan het werk en dan verschijnt de “pop-up” dat over 14 dagen je wachtwoord gaat verlopen. KLIK… en weg is de melding,  “dat doe ik volgende week wel”. 

Lees meer

Nieuw talent aan boord: Nick Griemink

Mijn naam is Nick Griemink en ik werk fulltime bij Atricom in het technische team. Dit heb ik bereikt door de MBO opleidingen ‘medewerker ICT beheer’ en ‘netwerk beheerder’ af te ronden.

Lees meer

De Atricom Online Werkplek

Thuis werken lijkt een blijvertje. Nog meer reden dus om de ICT omgeving goed op orde te hebben, uiteraard ook voor de werkplekken op kantoor. Het beheer van een ICT-omgeving uitbesteden is interessant voor bedrijven met én zonder een eigen ICT-afdeling.

Lees meer

Nieuw talent aan boord: Leendert Beltman

Mijn naam is Leendert Beltman en op 31 augustus 2020 ben ik begonnen bij Atricom met mijn eindstage voor mijn opleiding HBO-ICT met als uitstroomprofiel IT-Servicemanagement. Deze opleiding volg ik op het Saxion in Enschede.

Lees meer

Nieuw talent aan boord: Rowan Calderin Ramirez

Mijn naam is Rowan Calderin Ramirez en sinds 31 augustus 2020 werk ik fulltime als servicedesk medewerker op de servicedesk bij Atricom. Hiervoor heb ik de MBO-4 opleiding netwerkbeheer gevolgd, waarvoor ik nu de eindstage bij Atricom afrond.

Lees meer

Het beheer van uw ICT-omgeving uitbesteden? Atricom biedt deze voordelen.

Of u een eigen ICT-afdeling hebt of juist niet, het uitbesteden van het beheer van uw ICT-omgeving biedt de nodige voordelen.

Lees meer

Microsoft 365

Microsoft 365 is dé cloud oplossing die de productiviteit verhoogd door gebruik van de beste Office-apps en deze combineert met krachtige cloudservices en geavanceerde beveiliging.

Lees meer

Nieuw talent aan boord: Mark Strampel

Mijn naam is Mark Strampel en sinds maart 2020 maak ik deel uit van het managementteam van Atricom. Als servicemanager van de technische afdeling is mijn doel om het service level binnen Atricom naar het volgende niveau te brengen.

Lees meer

Teams, wat wil je nog meer (weten)?

Teams is de ideale samenwerkingstool die juist nu iedere dag wordt gebruikt. Maar hoe haal je meer uit dit handige gereedschap?

Lees meer

Bepaal zelf wie er mee kijkt!

De meeste laptops hebben een ingebouwde webcam. De camera's zijn een makkelijke prooi voor hackers en brengen daardoor een reëel risico met zich mee. Met deze webcamslider voorkom je dat een hacker met je webcam meekijkt.

Lees meer

Fijne Pasen

Graag waren we onze belofte aan onze relaties nagekomen om de Atricom snoeppot die wij voor Kerst hebben gebracht in deze periode te komen vullen met verse chocolade paaseitjes.

Lees meer

Communicatie bij thuiswerken

In deze tijd waarin thuiswerken dringend wordt aangeraden door de overheid kunnen de meeste kantooromgevingen daar gelukkig gehoor aan geven. Er zijn wel verschillen in hoe we vervolgens met elkaar communiceren; zowel intern als met externe relaties.

Lees meer

Nieuw talent aan boord: Julian Everlo

Ik ben Julian Everlo en vanaf september 2019 werk ik fulltime bij Atricom als eerstelijns servicedeskmedewerker op de afdeling techniek.

Lees meer

Coronavirus maatregelen bij Atricom

Atricom volgt het advies van het RIVM van donderdag 12 maart jl. en heeft een aantal concrete maatregelen genomen om verspreiding van het virus tegen te gaan en tegelijkertijd onze dienstverlening te beschermen.

Lees meer

Nieuw talent aan boord: Marnik Braam

Mijn naam is Marnik Braam en ik ben in december 2019 bij Atricom begonnen als servicedesk
medewerker. Tijdens mijn werk bij Atricom werk ik 4 dagen per week op de servicedesk en kom ik bij
klanten op locatie.

Lees meer

Nieuw talent aan boord: Sebastiaan Timmermans

Mijn naam is Sebastiaan Timmermans en ik ben in mei 2019 bij Atricom begonnen als servicedesk medewerker op de technische afdeling voor 4 dagen per week.

Lees meer

Nieuw talent aan boord: Thomas Regtuit

Mijn naam is Bryan Thomas Regtuit, eind januari 2020 ben ik bij Atricom begonnen als 1ste lijns servicedesk stagiair op de technische afdeling.

Lees meer

We hebben een nieuwe certificering voor informatiebeveiliging in de zorgsector.

Sinds dit jaar hebben wij deze certificering aangevuld met de Nederlandse norm voor informatiebeveiliging NEN 7510. Deze norm is wettelijk verplicht voor zorgverleners...

Lees meer

De Atricom Online Werkplek, hoe werkt het?

Met de Atricom Online Werkplek hebben uw medewerkers vanuit verschillende devices altijd en overal betrouwbare toegang tot bedrijfsapplicaties en -programma’s. Wij nemen de technische realisatie, het beheer en de ondersteuning onder onze hoede. Daar hebt u dus u geen omkijken naar.

Lees meer

Altijd betrouwbare toegang met de Atricom Online Werkplek

De wereld van de ICT is razendsnel. Een ontwikkeling die al een tijdje gaande is, is dat medewerkers altijd en overal met bedrijfsapplicaties kunnen werken: thuis, bij een klant, in een restaurant of koffietentje of gewoon op kantoor. De Atricom Online Werkplek maakt dat mogelijk.

Lees meer

De definitieve planning voor het einde van Windows 7

“Over iets meer dan 13 maanden is het Einde Verhaal voor populaire Windows-versie.” Het einde van de ondersteuning van Windows 7 nadert. Over iets meer dan een jaar stoppen de updates die voor iedereen gratis zijn

Lees meer

Hoe herken je phishingmails?

Phishing blijft één van de succesvolste manieren om inloggegevens en bankdata te bemachtigen. Nepmails zijn zelfs voor het getrainde oog soms moeilijk van echt te onderscheiden, toch zijn er een aantal punten waaraan je phishing kunt herkennen.

Lees meer

Atricom tip: Automatisch locken van je computer

Stel dat je vergeet je werkplek te vergrendelen en je collega’s hebben dit door. Dan kun je er bij ons vanuit gaan dat de volgende dag mag trakteren op vers gemaakte appeltaart. Dat wil je natuurlijk niet

Lees meer

Microsoft Teams: Til de samenwerking naar een volgend level!

Microsoft Teams is de werkruimte met geïntegreerde chatfunctie in Office 365 speciaal ontwikkeld om samenwerking en groepswerk eenvoudiger en efficiënter te maken.

Lees meer

Dieven weten in welke kofferbak een laptop zit

Wie laptops, smartphones, tablets en dergelijke in de kofferbak van zijn auto achterlaat, moet niet raar opkijken als juist deze auto’s worden opengebroken. Het probleem is volgens de politie dat deze apparatuur vaak op ‘stand by’ staat.

Lees meer

Twee Factor Authenticatie

Wie kent ze niet, de werkplekken waarbij een gele Post-it memo aan de monitor hangt met het wachtwoord? U heeft als organisatie namelijk via software afgedwongen dat elke 2-3 maanden het wachtwoord van de gebruiker gewijzigd moet worden. Uw reden is dat u de beveiliging naar een hoger plan wilde tillen, maar de gebruiker vind dit maar lastig.

Lees meer